KontaktOm HusetOm OssEN

Vandra

this is noiceland.

Vandra i skärgårdsmiljö, över klippor eller genom skog. Bohusläns natur erbjuder varierande vandring i naturskön och historisk miljö. Fråga oss i receptionen på Kustnära B&B och Konferens så hjälper vi dig att hitta smultronställena. Det går även bra att boka lunchpaket från oss som ni kan ta med på turen eller boka vår transferservice för att vandra mellan två platser.

I Heestrand, precis utanför vårt vandrarhem, finns många promenadstråk längs med havet och med historiska inslag från tiden då stenhuggarepoken hade sin storhetstid i Heestrand. I vår reception finns karta med rekommenderade vägar utmarkerade med allt från 2-10 km sträckning. 

Valöns naturreservat är en halvö 5 km söder om Heestrand. Här kan du vandra i naturskön miljö, genom ängsmark och över röda granitklippor. Stigarna/vandringslederna är inte märkta men det finns orienteringstavlor på strategiska platser. Vandringsleden runt den södra delen är ca 2-2,5 km lång. En upplevelse både under de grönskande sommarmånaderna som en blåsig höst- eller vinterdag.

Hamburgö, 5 km norr om Heestrand, är ett paradis för vandring och cykling och det är bara en kort färjetur bort. Vid färjeläget på Hamburgö startar Bergaleden, en 2,5 km lång vandring i något kuperad terräng och där det även går att lyssna på beskrivning av miljön och historien under turen. Läs mer här. Hamburgsund Infocenter säljer även kartor över Hamburgö med fler stigar på 4 km respektive 6 km utmarkerade.

Soteleden-Kuststigen i Sotenäs kommun, ca 10 km söder om Heestrand erbjuder många och långa vandringsleder genom varierade skogar, berg och klippor eller vandring nära havet. Lederna är märkta med skyltar och/eller blå eller blå/vita markeringar. Mer information och interaktiva kartor finns här.

Gå från punkt A till punkt B och utnyttja vår transferservice som kör ert sällskap till starten av er vandring och er bil väntar när ni kommer fram till ert slutmål.

Läs mer och låt dig inspireras på https://kuststigen.se Här finns också möjlighet att ladda ner kartor inför din vandring.

Ramsvikslandet, ca 20 km från Heestrand, och strax söder om Hunnebostrand erbjuder flera varianter utav vandring, genom gröna kustängar och över slätslipad bohusgranit i naturreservatet som ibland kallas för Klippornas Rike. Vandringslederna passar för kortare promenader eller längre dagsvandringar. Den kortaste är 1,5 km och den längsta 15 km. Karta och mer information om lederna hittar ni här.

Vandring i Världsarv, Tanumshede, ca 30 km från Heestrand Vandring i Världsarv är en 6 km lång led som tar dig till tre olika platser med spännande hällristningar. En unik upplevelse bland hällar i ett odlingslandskap med en 8000-årig kontinuerlig bosättning och dess rika flora. Läs mer här.

Vitingeleden, Bullaren, ca 40 km från Heestrand Fascineras av brusande forsar, vattenfall och orörd vildmark längs den vackra Vitingeleden i Bullaren. Leden är 10 km lång och sträcker sig från Sundshult till Stampebron. Parkering och start vid Sundshults badplats.Från badplatsen går du österut mot det brusande vattenfallet och den gamla stenbron på höjden. Här startar leden som börjar med att vika av längs älven. Följ sedan de blå markeringarna. 
 
Utnyttja vår transferservice som kör ert sällskap till starten av er vandring och er bil väntar när ni kommer fram till ert slutmål.

Genom Kustnära B&B och Konferens kan ni beställa till:
Transferservice för 500 kr för varje sällskap upp till 4 personer. Vi kör följebil till parkering vid ledens slut och skjutsar er till vandringens start.

Matsäckspaket från frukost för 100 kr/person 
Gör er egen matsäck från frukosten. Mackor, ägg, frukt samt att vi fyller egen medhavd termos med kaffe eller tevatten.

Picknickkorg för 145 kr/person
Matig smörgås, frukt, kaka eller choklad, dricka, kaffe 

Contact us