KontaktOm HusetOm OssEN

Se & Göra

this is noiceland.

Mitt i den bohuslänska idyllen och bara ett stenkast från havet så finns här mycket att uppleva både på land och till havs. Upptäck vårt fantastiska närområde till fots, med cykel eller med bil. Det finns även möjlighet att ta sig ut på havet med kajak eller följ med på en skärgårdstur. Utflyktsmålen och upplevelserna är många och nedan följer ett urval av dem.

För flera tips kontakta Hamburgsund Aktivitetscenter

Contact us
Kajak

Upptäck en av världens vackraste skärgårdar med havskajak. Med havskajak kan du enkelt ta dig mellan kobbar och skär och hitta just ditt smultronställe till havs. Det är enkelt att lägga i kajak från stranden som ligger ca 300 m från vår anläggning. Kajak finns att hyra via Hamburgsund Aktivitetscenter.

Läs mer
Vandra

Upplev skärgårdsmiljön till fots i din egen takt. I Heestrand finns promenadstråk precis utanför knuten och med havet som närmsta granne. Inom nära räckhåll finns flera fina vandringsleder som går över kustängar, klippor och i lummiga skogar och lämpar sig bra för dagsturer. Läs mer för våra bästa rekommendationer. 

Läs mer
Cykla

Cykla längs grus- och landsvägar och upplev mer av miljöerna runt Heestrand. Kulturcentret Gerlesborg, hällristningarna i Torsbo, Valöns naturreservat är resmål som finns på nära håll. Cykel kan hyras via receptionen som gärna tipsar dig om utflyktsmål eller turer.

Läs mer
Kalvö Ostron

Utanför Hamburgsund ligger den vackra ön Kalvö där Åsa och Anders Hardin bor och förvaltar den ostronodling som funnits i släkten i generationer. Lär er allt om ostron, prova att plocka dem själva och sedan provsmakning i genuin sjöbodsmiljö på Kalvö. Vi har fina paketerbjudande för såväl stora som små sällskap där även båtresa till och från ön ingår.

Läs mer
M/S Mira

Få ut det lilla extra av din vistelse hos oss och följ med M/S Mira på båttur i Fjällbacka skärgård. Tillsammans med yrkesfiskaren Ingemar Granqvist kan ni följa med på fisketurer där det antingen är makrill, havskräftor och hummer som ska fångas in. Ingemar kör även guidade skärgårdsturer och berättar om historierna kring öarna i skärgården. Turer från Heestrand kan även ordnas.

Läs mer
Badholmen

Upplev en skön skärgårdsupplevelse och möt sommaren med bastu och badtunna precis vid havet på Badholmen i Fjällbacka. Fungerar dessutom lika fint i höstrusket eller vinterkylan. Vi kan transportera er både med buss eller båt om ni inte tar er dit för egen maskin. Boka via receptionen.

Läs mer
Nordens Ark

En lagom dagstur är att ta sig till Nordens Ark. Promenera genom den fantastiska djurparken av utrotningshotade djur med alltifrån tigrar till snöleoparder. Anläggningen har öppet året runt och dessutom julmarknad i vintertider. Ta med egen matsäck eller ät på plats. En härlig utflykt för hela familjen.

Läs mer
Havets Hus

På Havets Hus i Lysekil får ni möjlighet att upptäcka havet från torr backe. I detta enorma inomhusakvarium finns berättelsen om vad som finns på havets djup med omkring 40 akvarier alla fyllda med spännande varelser. En riktigt spännande och lärorik upplevelse, för alla!

Läs mer
Scen på Bönn

Precis i utkanten av Hamburgsund ligger Scen på Bönn, en härlig amfiteater placerad som ett majestät i stenbrottet. Platsen är ett givet utflyktsmål hela året och sommartid anordnas konserter och teateruppsättningar Boka biljetter online till alla evenemang på Hamburgsunds Aktivitetscenter

Läs mer
Vitlycke hällristningar

I Tanums kommun kan vi stoltsera med att vara upptagna på UNESCO:s världsarvslista. De hällristningar som ristades här för omkring 3000 år sedan berättar idag en fantastisk historia om vår plats förflutna. Besök museet, låt barnen upptäcka Bronsåldersbyn och titta på de fantastiska ristningarna. Glöm inte kaffekorgen!

Läs mer
Shopping

I Hamburgsund, Fjällbacka och Grebbestad erbjuds flera trevliga småbutiker värda ett besök, bl.a. erbjuds interiörer, märkeskläder och skor. Inom 30 minuters resväg når ni Nordens största sportbutik Sportshopen och shoppinggallerian Tanums Shoppingcenter som utöver stort utbud av varor har restauranger och lekland.

Läs mer
Padel och tennis

Spela padel och tennis tillsammans med vännerna under er vistelse hos oss. I Hamburgsund finns två st padelbanor och 1 st tennisbana. Racket och bollar finns att hyra. Speltider bokas på matchi.se 

Läs mer

TEST